A Füles Egyesület honlapja

Javítani szeretnénk a gazdátlan kutyák helyzetén Gyergyószentmiklóson, mert ez nem élet így. Sem nekik, sem nekünk. Bővebben itt...



2008-05-30

Kutyabarátok, egyesüljünk

Isten hozott a Füles és pajtásai oldalra - a Füles Egyesület honlapjára - mindenkit, akinek elege van abból, hogy 2oo8-ban is akad olyan közösség - Székelyföldön, Gyergyóban (vagy elvileg bárhol a "civilizált" világban) - , ahol a nyafogáson túl képtelenek tenni azért, hogy négylábú, szerencsétlen sorsú barátaink is civilizált keretek közt éljenek. Mert az Életnek két lábon és négy lábon is méltósága van.

Tudjuk, hogy nagyon sok állatbarát van, ki a gazdátlan kutyák életének rendezésével a saját családját is biztonságban szeretné tudni.
Tudjuk, mert már sokukkal beszéltünk, és tudjuk, akadnak dugába dőlt kezdeményezések is - az előző kezdeményezőknek a legmélyebb tiszteletünk, és reméljük, nem túl megkeseredettek a kudarctól, így sikerül őket is felkutatnunk, és a projekt mellé állítanunk erőikkel, elképzeléseikkel, lehetőségeikkel.

Most hátha másként sikerül! - a Ti segítségetekkel. A Füles Egyesület pár gyergyói asszony lelkességének köszönhetően remélhetőleg őszig bejegyeztetődik.

Addig "egyesüljünk":) azért, hogy építeni lehessen Gyergyóban egy kóborkutya-menhelyet. Fel tudjuk mérni a szükségleteket, költségvetést, elébe tudjunk nézni az akadályoknak. Már belefogtunk, szó szerint éjt nappallá téve (ha Vicus hozzáállására gondolok...)

Írjatok nekünk a gheva@rdsbv.ro címre (Gergely Vicus postaládája) - de itt is fogadunk kommenteket, bármely bejegyzéshez -, és dobjuk össze a (mentő)ötleteket.

Üdv,
Füles & Hugi

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Sziasztok!
Buzogány Ági vagyok, és már régebben foglalkoztat az ebek ügye, ugyis mint állatbarát, ugyis mint gyerekét feltő anyuka, és ugyis mint gyergyói lakós. Van néhány gyakorlati dolog amiről tudni kell, mielött bevágnánk, ha nem akkor teljes kudarccal nézünk szembe.
Én sok mindenben akarok segiteni, és tudok is. De elöbb beszélnünk kell.
Addig is jó munkát!
Sziasztok