A Füles Egyesület honlapja

Javítani szeretnénk a gazdátlan kutyák helyzetén Gyergyószentmiklóson, mert ez nem élet így. Sem nekik, sem nekünk. Bővebben itt...



2011-08-28

Kaláka és Nemzeti Gulyás Nap

Kössük össze a hasznost a kellemessel - gondoltuk mi, a Füles Állatvédő Egyesület tagjai. Piros sapkában Vicus elnökasszonyunk, előtérben Manci, az egyik tag kiskutyával az ölében.
Ezért, egyeztetve a Gyergyói Állat- és Természetvédő Egyesület tagjaival úgy döntöttünk összehívjuk önkénteseinket és támogatóinkat és megvendégeljük őket. Az eseménynek kettős célja volt: egyrészt az önkéntesek kalákamunkában egy kis rendet raktak a menhely körül, másrészt egy tűz köré gyűltek az állatvédők, támogatók, szimpatizánsok és állatbarátok megünnepelni a Csíki Sándor gasztronómus és foodstylist hírdette Nemzeti Gulyás Napot. A képen Levente és Ágota, a Gyergyói állatvédő egyesület két vezetője.
Aki megfelelő öltözetben érkezett, az takarított a kennelekben. Irénke néni - akinek seprű van a kezében - hetente többször is lejár a menhelyre segíteni Leventének. Otthonosan mozog a kutyák közt, mindegyikkel jó barátságban van. Idi néni alkalmanként jön, de mindig segít, ha szükség van rá.
Levente (balról) mesterembereket hívott, mert a bejáratnál betonozni és hegeszteni kellett.
Amíg a lányok takarítottak és a fiúk betonoztak, hegesztettek, a Füles tagjai ételt főztek a kalákásoknak. Erről részletesebben beszámoltam a fakanálforgatós blogomon, aki kíváncsi rá, itt elolvashatja.
Szimpatizánsok is jöttek, ők játszottak a kutyákkal, mert erre is nagy igény volt az ebtársadalom részéről.
A kis pockos mindenkitől kunyarált, majd teli pociját pihentette a kerítés melletti árnyékban.
Az egyik virgonc kutyus belepottyant a fáradt olajba, Irénke néni vette észre, aztán Vicussal ketten megfürösztötték. 
Dél körül érkeztek a támogatók, akik az önkéntesekkel és velünk együtt fogyasztották el a bográcsost.
Gondjainkról, problémáinkról is tárgyaltunk támogatóinkkal. A fotón Ágota és Sándor, aki a helyi húsüzem igazgatója.

Levente eteti a kutyákat.
Manci és Vicus a szemetet szedte össze az udvaron.
Jó étvággyal ropogtatta az ebtársadalom a száraztápot.
Mielőtt hazatértünk volna, elbúcsúztunk kedvenceinktől. 
Néhány lényeges és fontos dolog, amiről egyezség született a két állatvédő egyesület között:
1. Minden hónap utolsó szombatján szervezünk egy kalákát a menhelyen, amelyre meghívjuk az önkénteseket és szimpatizánsokat.
2. Minden évben a Nemzeti Gulyás Napján nyílt napot szervez a két egyesület közösen a menhelyen. 
3. A Füles rövidesen megint ivartalanítási kampányt szervez, amikor jön a két német orvosnő. Természetesen, ez alkalommal is előnyben a menhelyi kutyák, illetve a különféle udvarokban lévő félig gazdátlan kutyák. 
4. Közös állásfoglalásban tájékoztatjuk a magyarországi állatvédőket, hogy semmi közünk Sz. G. partizánakciójához és elhatárolódunk tőle.
5. Beadványban tájékoztatjuk az önkormányzatot, hogy Sz. G. nemzetközi botrányt keltett azáltal, hogy valótlanságokat állított a gyergyói állatvédelem helyzetéről.

Nincsenek megjegyzések: