A Füles Egyesület honlapja

Javítani szeretnénk a gazdátlan kutyák helyzetén Gyergyószentmiklóson, mert ez nem élet így. Sem nekik, sem nekünk. Bővebben itt...



2008-05-31

Szimatolunk

Szimatolunk. Két napja, hogy a napi sétáim egyikénél Vicussal és Hugival kibandukoltunk a Nyír melletti domboldalra, és míg én hancúroztam, ők másfél órán át agyaltak a rólam elnevezett egyesületről. (Vicus gazdám már régtől agyal, mert se aludni, se enni nem bír, olyan nyugtalan értünk). Tegnaptól már honlapot bütykölt nekünk Hugi, és az iwiw-re is meghívót várunk. De ez csak a PR-része: hírt adni magunkról, hogy másokkal együtt okosabbak legyünk.

No de ma Vicus volt Ritánál, és már tudjuk, mennyibe fog kerülni az egyesület bejegyeztetése. Közjegyző barátnőnk (ki maga is kutyatartó, épp Füles druszám gazdája Robi férjével, Berni és Kata lánykákkal közösen) figyelmeztetett: Romániában nagyon drága alapítványt bejegyeztetni, ezért maradjunk az egyesületnél.

Mik a lépések?

Nevet találni (ez van:) ), amit beküldenek Bukarestbe. Itt ellenőrizni fogják, vajon valaki más már kitalált-e egyesületet a nevemmel. Ez egy hónapnyi időbe kerül.

Utána egy hónapnyi a bejegyeztetési hercehurca. És ajaj, sietnünk kell, mert augusztus 1-jén törvényszéki vakáció kezdődik - és ha addig nem sikerül bejegyeztetnünk, akkor az egészet fagyasztják őszire.

Pénzből is kell gyűjtenie a gazdimnak. A bejegyeztetés költségei - az alaptőkével együtt, mely egyesületnél jelenleg 5oo lej (1 euro = 3,62 lej) - összesen 15oo lejre rúgnak...

Több részletet nem tudok, azt sem még, honnét teremti elé a gazdám. De fogom tudni, mert kattog az agya erőst...

Addig is kellemes hétvégét Mindannyiótoknak.

Füles

Nincsenek megjegyzések: