A Füles Egyesület honlapja

Javítani szeretnénk a gazdátlan kutyák helyzetén Gyergyószentmiklóson, mert ez nem élet így. Sem nekik, sem nekünk. Bővebben itt...



2009-04-26

A Pro Animalia is riadót fúj a gyergyói razia kapcsán - Orendi Éva levele hozzánk

Pro Animalia Alapítvány
Csíkszereda

A Füles Egyesület Vezetőinek
Gyergyószentmiklós


Kedves Állatbarátok !


A tudomásomra jutott, hogy Gyergyószentmiklóson, egy nagyszabású kutyaösszefogást rendelt el a város vezetősége. A legmeglepőbb dolog az, hogy egy brassói céggel kötöttek szerződést, akik összeszedés után egy brassói telepre szállítják , ahol állítólag 14 nap után elaltatják őket.
Szeretnélek megkérni benneteket, sürgősen nézzetek a brassói cég neve, székhelye után és a pontos címre is szükségem van.

Egy pár évvel ezelőtt nekünk is volt egy ehhez hasonló problémánk, de a brassói állatvédők, a brassói Állategészségügy ( Pol. Sanit. Veterinare) segítségével leállítottuk az akciót, sőt magát a céget ill. annak a műkődését is beszüntették. Akkor még meg sem született a 205-ös törvény. Most, amikor már létezik, amely tiltja az állatok elaltatását, nálatok ezt senki nem veszi komolyan !!!

Éppen ezért, irtam a legnagyobb német állatvédelmi szervezetnek ( Bruno pet), az Egyesült Államokba a Peta szervezetnek, Ausztriába a Pro Animalia testvérszervezetnek. Egyelőre a Bruno pet jelzett vissza és április elejére ide fog látogatni. Szeretném, ha az Animal planet számára forgatnának. A felháborodás nagy és még a csiki Állategészségügyi hivatal számára is érthetetlen ez az akció.

Kérlek, vegyétek fel a kapcsolatot a brassói állatotthon vezetőjével, az ottani francia konzul feleségével. Neve Cristina Lapis, telefonja 0268 471 202. Továbbá az országos Állatvédelmi szervezet fönökasszonyával, neve Carmen Arsene, telefonja -0744 156 133. Carmen Arsenenek kormányszinten vannak állatbarát támogatói.

Értessétek meg a város vezetőivel, hogy helytelenül cselekednek, és inkább egy állatotthon létesítését kellene szorgalmazzák, aminek a műkődésében még mi is be tudnánk segiteni. Ez az akció, amely a kutyák legyilkolását eredményezi, nem vezet semmi jóra. Részemről, én közölni fogom a nemzetközi sajtóban és a külföldi állatvédelmi szervezetek segítségét kérem egy nemzetközi tiltakozási akció létrehozásában.

Ami a csíkszeredai állatvédőket illeti, megkezdték az aláírásgyűjtést a Gyergyóban történő kutyairtási akció ellen. Küldjük el nektek, vagy direkt Bukarestbe ?
Kérlek értesítsetek minden lépésről, jó, eredményes munkát, kitartást kívánok számotokra

Tisztelettel
Orendi Éva

2009.03.31.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez helytelen felfogas, igen is el kell altatni a kobor ebeket, en allat barat vagyok es sajnalom azokat az allatokat amelyek az utcan hanyodnak es sinylodnek eheznek, ez altal ezek az allatok igen is sok szenvedesen eroszakon mennek at, tehat kerem gondolkozzanak el azon hogy meg is ezeknek az allatoknak mi is a legjobb, tisztelettel egy allat barat