A Füles Egyesület honlapja

Javítani szeretnénk a gazdátlan kutyák helyzetén Gyergyószentmiklóson, mert ez nem élet így. Sem nekik, sem nekünk. Bővebben itt...



2010-11-05

Házikedvenc-ivartalanítás

Remetén, Ditróban és Gyergyószentmiklóson összesen 63 kutyát és macskát ivartalanítottak az elmúlt napokban. Az önkéntesek által ingyen végzett beavatkozásra nagy az igény, jövőre meg kell ismételni az akciót.

Dr. Mág Rita és asszisztense a nagyváradi S.O.S. Dogs nevű, angliai támogatású szervezet keretében érkezett Gyergyó térségébe, a Füles Állatvédő Egyesület meghívására, és összesen 63 kutyát és macskát sikerült ivartalanítaniuk. Többnyire nőstény kutyák ivartalanításáért jelentkeztek a gazdák – közölte lapunkkal Orosz Zsóka. Rengeteg volt a feliratkozó, s amint híre ment a településeken ennek az akciónak, még az esti órákban is sokan érdeklődtek, hogy házi kedvencük fogamzásgátlására lenne-e lehetőség. „Remetén kevesebb jelentkező volt, délután még a menhely néhány kutyáját is sikerült megműteni, de Ditróban és Gyergyószentmiklóson még késő este is dolgoztak az állategészségügyiek" – mondta a Füles Egyesület munkatársa, hozzátéve, jó célt szolgált Hargita Megye Tanácsának támogatása is, mert különben az ivartalanításért legalább 100 lejt kellett volna fizetnie a gazdának.

A nagy érdeklődés miatt jövőre is tervbe vettek hasonló akciót, ám nem tudják, hogy sikerül-e ingyenesen megszervezniük azt, vagy egy kis hozzájárulásra lesz szükség a tulajdonos részéről is.



Hargita Népe

2010. november 02. kedd, XXII. évfolyam 215. szám

Nincsenek megjegyzések: