A Füles Egyesület honlapja

Javítani szeretnénk a gazdátlan kutyák helyzetén Gyergyószentmiklóson, mert ez nem élet így. Sem nekik, sem nekünk. Bővebben itt...



2009-07-09

Köszönő levél a konferenciát támogató cégek vezetőségéhez

Tisztelt támogatónk!

A Füles Egyesület nevében köszönjük a június 26-án Gyergyószentmiklóson tartott, első állatvédelmi konferencia megszervezéséhez nyújtott támogatását.

Az Ön segitségével egy olyan konferenciát „hoztunk létre”, melyet a nem nagyszámú helyszini – Csiki-kert - civil jelenlét ellenére sikeresnek itélhetünk, állatvédelmi képviselet szempontjából országos jellegűnek bizonyult, és jelentős médiavisszhangot is ébresztett.
Örülünk, hogy az Ön támogatásával legfőbb célunkat elérhettük: elinditottuk a párbeszédet a hatóságok és az állatvédők között, csikszeredai (Pro Animalia), nagyváradi (SOS Dogs), kolozsvári (FRPCA) állatvédők hatékony együttműködési példáik mellett a gyakorlati tanácsokkal is szolgáltak.
Jó volt megtudni közvetlen stilusban lezajló előadásaiakból, máshol is bukdácsoltak különféle akadályokon, mignem tisztává vált a felelős közeg számára is, amit mi egyesületünk jelszavában úgy fogalmaztunk meg: az életnek két lábon és négy lábon is méltósága van. És amelynek biztositására immár EU-s országként Romániában is törvénykezés létezik, mely akár 3 évi börtönbüntetéssel is sújtja az ellene vétőket.
Állatügyi rendőrség szolgálatának létrehozására készit elő javaslatot az őszi ülésszakban – igérte meghivottként Pál Árpád parlamenti képviselő. A megyei tanács társszervezőként hangsúlyozta az állatvédelemre, tételesen a gazdátlan állatokra irányuló figyelem komolyságát, a gyergyói városvezetés is képviseletével jelezte, nem hagyja figyelmen kivül a kérdést.

Az állatok érdekében tett „diplomáciai” siker mellett gyakorlati hasznú eredménynek is örvendhetünk az Ön segitségével megszervezett konferencia nyomán: az SOS Dogs és a Füles Egyesület a Gyergyószentmiklóson és környékén élő gazdátlan ebek nagyszabású ivartalanitási akciójára készül még ez év folyamán.

A konferenciáról készült képes beszámolónkat valamint a médiavisszhangot megtalálja honlapunkon, a www.fulesegyesulet.blogspot.com –on, ahol egyesületünk támogatójaként tisztelettel feltüntettük Önt is. Úttörő konferenciáról lévén szó az Ön segitsége számunkra jóval többet jelent: biztatás is volt egyben, és emberileg mellénk állás az állatvédelem ügyének támogatásában. Köszönjük!

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Alíz, én szívesen népszerűsítem a konferenciátokat mindkét blogomon. Ha esetleg lesz mégegy, írj nyugodtan....

Alíz írta...

Köszönöm, Gabriella majd szólok, mert jól jönne nekünk a holland kapcsolat.